MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Studentska služba

  dipl.uč. Ines Kurtov Email  
  mag. philol. angl. Ivana Pisac Šumić Email  
  struč.spec.admin.publ. Ivana Selak Email  
  dipl.uč. Antonija Šošić Email  

  OBRASCI

  Obavijesti

  09.02.2016
  Tim Srca izveo je aplikativno rješenje kojim se na lak i jednostavan način može generirati i ispisati elektronska potvrda o statusu studenta. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zatražilo je od Srca da u okviru aktivnosti oko izgradnje sustava  e-Građani izvede novu uslugu koja bi svim studentima omogućila da zatraže i dobiju dokument kojim se može dokazati studentski status sukladno evidenciji izdanih studentskih isprava.
  19.05.2022
  Udruga Klub Alpbach Hrvatska raspisuje  natječaj za dodjelu 7 stipendija za sudjelovanje na ovogodišnjem  Europskom Forumu Alpbach   koji se održava od 20.8. do 2.9. u Alpbachu u austrijskoj pokrajini Tirol.  Vrijednost jedne stipendije iznosi 2.500 EUR  i pokriva: 1) Sudjelovanje na Europskom Forum Alpbach 2) Džeparac u visini 260 EUR (20 EUR/dan)* 3) Smještaj s doručkom 4) Lokalni javni prijevoz u Austriji 5) Posjete lokalnim turističkim atrakcijama u Austriji Natječaj je otvoren do 5.6. u 23:59 sati , prijave preko linka:  https://www.surveymonkey.com/r/EFA2022KAH . Prijaviti se mogu svi studenti i mladi profesionalci s boravištem u RH u dobi do 30 godina bez obzira na akademsku disciplinu. Tekst Natječaja možete pronaći ovdje.
  18.05.2022
  Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nositelj provedbe nacionalnog istraživanja  EUROSTUDENT obavještava Vas da je započelo najopsežnije istraživanje ekonomskih i socijalnih uvjeta života studenata. Istraživanje se provodi u svim zemljama Europskog prostora visokog obrazovanja, a u Republici Hrvatskoj Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi istraživanje u suradnji s istraživačkim timom Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.   Specifičnosti ovogodišnjeg istraživanja su pitanja koja žele oslikati iskustva iz proteklog razdoblja u kojem se studiranje odvijalo sa smanjenim opsegom kontakata s profesorima, ali i s kolegama studentima. U istraživanju mogu sudjelovati svi studenti koji studiraju u ovom semestru.   Molimo Vas da potaknete što veći broj studentskih udruga i studenata pojedinaca da se uključe u EUROSTUDENT VIII istraživanje. Uključivanje je moguće putem individualiziranog linka koji se šalje studentima ili putem poveznice na stranici projekta www.eurostudent.hr (AAI pristup).      
  13.05.2022
  AIESEC SPLIT I ESN SPLIT ZAJEDNO ORGANIZIRAJU EDUKACIJSKI KVIZ NA KAMPUSU AIESEC Split i ESN Split će sljedeći ponedjeljak (16. 5.) u 19 sati na Kampusu u Caffe baru Tinel na adresi Cvite Fiskovića 3 održati edukacijski kviz za studente na kojem je sudjelovanje besplatno. Kviz će se sastojati od 4 tematske cjeline: o organizacijama AIESEC i ESN, o razmjenama (ERASMUS, volonterske prakse i stručne prakse), o Sveučilištu u Splitu i zadnji dio o studentima tj. samom studiranju. Cilj ovog edukacijskog kviza je predstaviti ove dvije organizacije kojima su razmjene u samoj srži djelovanja, informirati studente o razmjenama, istaknuti kroz kviz neke važne informacije vezano za samo sveučilište, a koje su od značaja samim studentima te ono posljednje informirati studente o nekim osnovnim podacima vezanima za studiranje, izvannastavnim aktivnostima, njihovim pravima/obvezama i slično. Tim povodom razgovarali smo s predsjednikom AIESEC-a Split Franom Beškerom i predsjednikom ESN-a Split Renatom Šikićem. Frane Bešker je povodom organiziranja ovog događaja rekao kako ga veseli suradnja s partnerskom organizacijom ESN Split i kako smatra da će zajedničkom suradnjom u sinergiji postići još veće i bolje rezultate u budućnosti. Istaknuo je da ,,iako su se godinama ove dvije organizacije gledale kao direktni konkurenti, dobro je da su trenutna vodstva ove dvije organizacije svjesni šire slike i naše uloge koje imamo pri samom sveučilištu i u našoj lokalnoj sredini''. Smatra da se zajedničkim radom uvijek može postići bolje za mlade i zajednicu u kojoj žive te ističe kako je ključ u zajedničkoj suradnji i timskom radu te da krajnji cilj njihovog djelovanja mora biti samo jedan, a to je bolje stanje od onoga što su pri preuzimanju mandata zatekli. Ističe kako su AIESEC Split i ESN Split aktivni članovi Inicijative "Split grad za mlade" koja je usmjerena na podizanje kvalitete života mladih u Splitu. Za kraj razgovora pozvao je sve mlade ljude da se inicijativi priključe i sudjeluju u raspravama koje su važne za mlade. Podsjeća da se rasprave održavaju svakog mjeseca u Klubu Zona. Renato Šikić istaknuo je kako je jako zadovoljan trenutnom suradnjom između ovih dviju udruga te se nada da će i sljedeće generacije nastaviti ono što su Frane i on započeli. Smatra kako ove dvije organizacije mogu puno toga napraviti zajedno i doprinijeti poboljšanju života mladih u Splitu i šire. Za kraj razgovora pozvao je sve studente i mlade da dođu na ovaj događaj kako bi se kroz druženje i zabavu informirali o ERASMUS-u i razmjenama putem AIESEC-a.
  10.05.2022
  Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade
  02.05.2022
  Poštovane/i  studentice i studenti, pozivamo Vas na organizirano besplatno cijepljenje protiv HPV -a na punktu Školske i adolescentne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ bez predhodne narudžbe. ● Cjepivo je u Hrvatskoj dostupno u  kao dio Nacionalnog programa cijepljenja protiv HPV-a. ● Cijepljenje protiv HPV-a (Humanog Papiloma Virusa) djevojaka i mladića preporuča se radi smanjenja rizika od HPV infekcije koja može dovesti do određenih oblika raka ili drugih bolesti kod žena i muškaraca. ● HPV prenosi se intimnim kontaktom  sluznica i kože, neovisno o vrsti spolnog odnosa. ● > 8 od 10 osoba zarazi se tijekom života i većina osoba nije ni svjesna da je zaražena ili da može zaraziti partnera. Češće se prenosi sa žena na muškarce. ● Većina infekcija HPV-om je prolazna, ali trajno prisutna infekcija može dovesti do određenih oblika raka i drugih bolesti kod oba spola. ● Gotovo sve oblike raka i druge bolesti povezane s HPV-om uzrokuje 9 tipova HPV-a koji su sadržani u cjepivu. ● Cijepljenje se provodi cjepivom GARDASIL 9 za oba spola po shemi (0,2,6 :  prva i druga doza u razmaku od 2 mjeseca, treća doza u razmaku 6 mjeseci od prve doze).  Razmaci između doza mogu biti i dulji, no preporuča se da se sve tri doze prime unutar 12 mjeseci. ● Cijepljenje s deveterovalentnim cjepivom  uz redovite preventivne preglede siguran je put prema zaštiti od bolesti uzrokovanih HPV-om. ● Cjepivo je u uporabi već 15 godina te je testirano na visoku učinkovitost, djelotvornost i sigurnost. ● Cjepivo se primjenjuje u svim razvijenim zemljama svijeta, a imunitet postignut HPV cijepljenjem traje dugo. ● Medicinska struka jasno preporuča i ističe važnost cijepljenja protiv HPV-a. ● Prevencija raka moguća je cijepljenjem. Cijepljenje će se provoditi u Službi za školsku i adolescentnu medicinu u ambulanti doc. prim. dr.sc. Željke Karin, dr.med. u Vukovarskoj 44, prema slijedećem rasporedu: Četvrtak, 5.5.2022. god. od 13:00-15:00 sati Sveučilišni odjel zdravstvenih studija,Sveučilišni centar za stručne studije,Pravni,Kineziološki i Filozofski fakultet Četvrtak,12.5.2022.god. od 13:00-15:00 sati Pomorski fakultet, Kemijsko tehnološki fakultet,Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Utorak,17.5.2022. god. od 13:00-15:00 sati Ekonomski fakultet, Građevinsko arhitektonski fakultet,Katoličko bogoslovni fakultet i Umjetnička akademija Srijeda,18.5.2022. god. od 13:00-15:00 sati Filozofski fakultet, Studijski centar za studije mora,Sveučilišni centar mediteranske poljoprivrede i Prirodoslovno matematički fakultet Molimo sve studente da sa sobom ponesu zdravstvenu iskaznicu i iskaznicu cijepljenja.     Za sve informacije dostupni smo na broj: 021/315-957   ili mail:  anita.buljan@nzjz-split
  26.04.2022
  Obavještavaju se sveučilišni prvostupnici/ce Filozofskog fakulteta u Splitu, koji su studij završili u vremenu od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. godine, da će se svečana promocija održati dana 14. svibnja 2022. godine (subota) u suterenu (prizemlje II) Filozofskog fakulteta u Splitu, Poljička cesta 35, prema sljedećem rasporedu: u 10.00 sati za prvostupnike/ce čija prezimena započinju slovom B do slova K; u 12.00 sati za prvostupnike/ce čija prezimena započinju slovom L do slova Ž. Slijedom najnovijih uputa MZO i HZJZ, a vezano za epidemiološke mjere, napominjemo da je pratnja dozvoljena.
  25.02.2022
  Sistematski pregled za studente 1. godine preddiplomskih dvopredmetnih studija održat će se prema objavljenom rasporedu na adresi: Bijankinijeva 13, Split Ambulanta "Bačvice", tel: 021/315-684 Nadležna liječnica: Ina Utrobičić, dr. med. spec. školske medicine   Poziv za sistematski pregled
  24.01.2022
  Fakultetsko vijeće donijelo je Odluku o utvrđivanju iznosa upisnina, školarina i naknada u akad. god. 2021./2022. na sjednici Fakultetskog vijeća u srpnju 2021. godine i Odluku o izmjenama i dopunama navedene Odluke u listopadu 2021. godine. Pročišćeni tekst koji obuhvaća obje Odluke.
  14.12.2021
  Rotary Klub Kaštela objavljuje natječaj za stipendiranje izvrsnih i redovitih studenata u RH za 2021./2022. ak. godinu Uvjeti natječaja: 1. Dodjeljuju se ukupno tri stipendije, za redovitog studenta/studenticu visokih učilišta. 2. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redoviti studenti na preddiplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima na nekom od visokih učilišta u RH ako: - imaju prijavljeno prebivalište na području grada Kaštela, - nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali godinu studija (vrijedi za studente trećeg i kasnijih semestara studija), - prosjek ocjena iz položenih ispita u dosadašnjem studiju najmanje 4,0 (vrijedi za studente trećeg i kasnijih semestara studija), odnosno, - prosjek ocjena zadnje godine srednjoškolskog obrazovanja najmanje 4,5 (vrijedi za studente koji su upisali prvu godinu studija), - nisu stariji od 26 godina, - ne ostvaruju pravo na stipendiju po nekoj drugoj osnovi 3. U slučaju istih uvjeta prednost pri dodjeli stipendija imaju pristupnici koji su lošijeg socijalno-ekonomskog statusa, pristupnici bez jednog ili oba roditelja te pristupnici iz obitelji s petero i više djece. Novčani iznos stipendije: Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od deset mjeseci trajanja akademske godine. Mjesečni iznos stipendije je 800 kn Odabranim stipendistima stipendije će se isplaćivati do 15. u mjesecu za prethodni mjesec, počevši od 1. listopada tekuće godine, dok će se stipendija za listopad i studeni uplatiti retroaktivno nakon odabira. Rokovi i potrebna dokumentacija: 1. Obrazac za prijavu dostupan je na sljedećoj poveznici: https://www.kastela.org/.../2021/12/ObrazacZaPrijavu.docx 2. Obrazac za prijavu potrebno je ispuniti elektronički te zajedno s ostalom obveznom dokumentacijom poslati elektroničkom poštom na adresu  stipendije.rckastela@gmail.com 3. Rok za prijavu je 23.12.2021. 4. O rezultatima natječaja pristupnici će biti obaviješteni elektroničkim putem do 10.1.2022.  5. Pristupnici cjelokupnu dokumentaciju dostavljaju u presliku. Na natječaj se, pod ravnopravnim uvjetima, imaju pravo javiti osobe oba spola. Izrazi koji se koriste u ovom natječaju, a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se jednako na oba spola. Dodatne informacije na  stipendije.rckastela@gmail.com ROTARY KLUB KAŠTELA Don Frane Bege 27 21214 Kaštel Kambelovac https://www.facebook.com/RotaryKastela/
  05.10.2021
  Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu, u sklopu projekta “Studentski digitalni HUB”, pripremili su novi set radionica i edukacija za studente i mlade. U listopadu nas očekuju edukacije na temu "Timski rad i umrežavanje": 12. listopada s početkom u 10:00h, Tanja Kranjec iz tvrtke Integra znanja na temu “ Timski rad & networking " 14. listopada s početkom u 16:00h, Peter R. Hewitt iz tvrtke Triloque na temu “ Energizer - Catalyzing Success in the Organization ” 20. listopada s početkom u 10:00h, Ivana Tišljar iz tvrtke HUTA, na temu “ Pet najvažnijih osobina timskih igrača ” Sve edukacije održavaju se online preko Zoom platforme. Svi polaznici koji prođu sve edukacije iz ovog područja dobit će potvrdu za sudjelovanje u vidu digitalno potpisane vjerodajnice sukladno EU Akcijskom planu za digitalno obrazovanje (2021.-2027.). Prijave za navedene radionice mogu se pronaći poveznici ili na društvenim mrežama Studentskog poduzetničkog inkubatora.    
  01.10.2021
  Svi studenti koji su predali Obrazac o koliziji isti (odobren/ ne odobren) mogu preuzeti svakim radnim danom od 9 do 12 sati u Studentskoj službi.
  26.09.2021
    AIESEC  je globalna, nevladina i neprofitna organizacija mladih osnovana s ciljem poticanja osobnog i profesionalnog razvoja mladih ljudi (18-30 godina) s naglaskom na razvoj liderskih vještina. Trenutno vrše regrutacije novih članova, stoga ako pripadaš navedenoj dobnoj skupini te želiš postati dio najveće organizacije mladih i steći praktična iskustva prijavu izvrši na sljedećem linku:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfv-RQjK41oq7n7puEpKyti6AIbqo1EyOndpRhJFOG_xXfPSw/viewform?fbzx=2236662133792330133   Cilj organizacije postiže se kroz stručne i volonterske prakse diljem svijeta na kojima studenti i mladi ljudi imaju priliku razviti svoje liderske vještine i usvojiti praktična znanja iz područja u kojem studiraju, a sve kroz rad na projektima i poslovima u tvrtkama i nevladinim organizacijama. Godišnje AIESEC generira oko 500 stručnih i 1500 volonterskih praksi, što nam daje brojku od 20 000 mladih ljudi koji su unaprijedili svoja znanja i postali konkurentniji na tržištu rada. Kao član ove organizacije imat ćeš priliku, između ostalog, izraditi marketinšku strategiju, otputovati na praksu, ugostiti strane praktikante, poboljšati svoje znanje engleskog jezika i još mnogo toga…  Naravno, dobra zabava je uvijek zajamčena! Što čekaš? Učlani se i potvrdi tezu kako liderstvo mladih nije opcija već njihova odgovornost!   Srdačan pozdrav, -- Frane Bešker Local Commitee President Split      
  17.09.2021
  Primatelj: Filozofski fakultet u Splitu, Poljička cesta 35 IBAN ili broj računa primatelja: HR5124070001100571320 REDOVITI STUDENTI: Model i poziv na broj za upisninu: 00-841 (opis plaćanja: troškovi upisa za akad. god. 2021./2022.)  – 350,00 kn (ponavljači i studenti viših godina) Model i poziv na broj za školarinu: 00-840 (opis plaćanja: troškovi školarine za akad. god. 2021./2022.) - školarinu plaćaju samo oni studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili manje od 55 ECTS bodova. Školarina se plaća prema broju ostvarenih ECTS bodova u prethodnoj akademskoj godini, kako je to navedeno u Odluci o utvrđivanju iznosa upisnine, školarina i ostalih naknada u akad. god. 2021./2022.   IZVANREDNI STUDENTI: Model i poziv na broj za upisninu: 00-241 (opis plaćanja: troškovi upisa za akad. god. 2021./2022.)  – 350,00 kn (ponavljači i studenti viših godina) Model i poziv na broj za školarinu: 00-240 (opis plaćanja: troškovi školarine za akad. god. 2021./2022.) - školarina se plaća prema Odluci o utvrđivanju iznosa upisnine, školarina i ostalih naknada u akad. god. 2021./2022.  
  15.09.2021
  Dodatni ispitni termin (dekanski rok) će se održati u utorak, 28. rujna 2021. u 12 sati. Dekanskom roku mogu pristupiti: a) svi studenti Filozofskog fakulteta u Splitu kojima zbog nepoloženog jednog ispita prijeti gubitak prava na nastavak studiranja upisanog studija; b) svi studenti III. godine preddiplomskih studijskih programa, a koji zbog: - nepoloženog jednog ispita, i/ili - neocijenjenog završnog rada/ispita nisu ostvarili potrebne uvjete za upis na diplomski studij. III. Studenti koji žele pristupiti ovom dodatnom ispitnom roku trebaju prijaviti ispit prijavnicom. Prijavnice će se zaprimati u ponedjeljak, 27. rujna od 9 do 12 sati u Službi za studentske poslove.
  15.09.2021
  Poštovani studenti,  Nastava za studente svih godina preddiplomskih studija, integriranog studija i druge godine diplomskih studija počinje u utorak, 28. rujna 2021. godine prema rasporedima objavljenima na mrežnim stranicama odsjeka. Nastava za studente prve godine diplomskih studija počinje u ponedjeljak, 4. listopada. U ponedjeljak, 27. rujna s početkom u 9 sati organizirat će se primanje studenata prve godine preddiplomskih studija i integriranog studija prema rasporedu koji će biti naknadno objavljen.  Zbog epidemioloških mjera, prilikom boravka u zgradi Fakulteta, svi korisnici zgrade su se dužni pridržavati Protokola ponašanja koji je objavljen na mrežnoj stranici Fakulteta. Nastava će se, sukladno smjernicama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, održavati u zgradi Fakulteta poštujući propisane epidemiološke mjere. Mole se studenti da tijekom boravka u zgradi nose maske, da u zgradu Fakulteta ne dolaze sa respiratornim simptomima i povišenom tjelesnom temperaturom dok ne utvrde eventualnu potrebu za (samo)izolacijom te da prilikom prvog dolaska u zgradu ispune i potpišu obrazac kojim preuzimaju obvezu mjerenja tjelesne temperature prije dolaska u zgradu Fakulteta.  Nastavni satovi će se realizirati u skraćenom obliku (u trajanju od 40 minuta, odnosno 80 minuta u blok-satu) kako bi se osiguralo vrijeme za prozračivanje prostorija. Za sve upite, pozvani ste kontaktirati prodekanicu za nastavu i studentska pitanja, pročelnike odsjeka ili Službu za studentske poslove.  Želimo vam uspješan početak nove akademske godine!
  15.09.2021
  Obavještavaju se studenti da se sve obavijesti o upisima u akademsku godinu 2021./2022. nalaze na našoj web stranici pod UPISI.
  26.07.2021
  U vremenu od 2. kolovoza 2021. godine do 20. kolovoza 2021. godine djelatnice Studentske službe neće raditi zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora.