MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

KATALOG KNJIŽNICE

Katalog Knjižnice pokazuje posjeduje li knjižnica građu, kao i njen smještaj. Knjige su složene prema UDK klasifikaciji, a pored signature piše slovo koje označava u kojoj knjižnici se knjiga nalazi (npr. U-učitelji – Teslina). Jezici i povijest smješteni su u Radovanovoj ulici. Premda piše da je građa slobodna, raspoloživost bi trebalo provjeriti, jer knjižnica ne posjeduje tehnologiju za evidentiranje zaduženosti u programu Metel Win.
Najčešći načini pretraživanja su po naslovu ili autoru.

KATALOG

 


BAZE PODATAKA

Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu omogućuje pristup bazama podataka s nacionalnom licencijom.
Baze se mogu pregledavati po područjima ili po abecedi. Pristup je reguliran preko IP adresa, što znači da je omogućen s fakultetskih računala. Za neke baze postoji mogućnost udaljenog pristupa koristeći Proxy server, odnosno AAI@Eduhr sustav autentifikacije.

POVEZNICA


REPOZITORIJ DABAR

Dabar je sustav koji ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja u RH omogućava uspostavu institucijskog digitalnog repozitorija pomoću kojeg mogu pohraniti, opisati, dugoročno čuvati, pretraživati i distribuirati svoje digitalne sadržaje. Dabar razvija i održava Sveučilišni računski centar (Srce) u suradnji s partnerskim ustanovama.
Ukoliko želite pretražiti radove FFST, upišete u pretraživač FF i odaberete Filozofski fakultet u Splitu.

REPOZITORIJ

 


SOFTVER ZA PROVJERU AUTENTIČNOSTI - PLAGSCAN

Etičnost u obrazovanju i znanosti posljednjih je godina vrlo aktualna tema na globalnoj razini. Softver za provjeru autentičnosti je alat, koji nadležnim osobama, prije svega nastavnicima i mentorima, ali i samim studentima olakšavaju donošenje prosudbe o izvornosti nekog teksta, u pravilu studentskog ili sličnog rada, odnosno o razini prenošenja i ispravnosti navođenja drugih izvora (tekstova) u predmetnom radu.

SOFTVERI ZA PROVJERU AUTENTIČNOSTI RADOVA (upute)

POVEZNICA

 


ZAVRŠNI I DIPLOMSKI RADOVI

Dokumenti

Obavijesti

25.10.2021
Izdavač  IGI Global  omogućio je hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici probni pristup na svoje e-knjige i e-časopise. Na  InfoSci  platformi mogu se pronaći multidisciplinarne zbirke koje sadrže više od 6.000 e-knjiga i više od 230 časopisa s cjelovitim tekstom, a uključuju područja ekonomije i poslovanja, tehničke znanosti, komunikacijske znanosti, znanosti o okolišu, informacijske znanosti, računarstvo, pravo, kriminalistiku, knjižničarstvo, obrazovanje, biomedicinu i zdravstvo, društvene, humanističke znanosti te druga znanstvena područja i discipline. Detalje o ustanovama s pravom pristupa i dostupnom sadržaju možete pronaći  ovdje . Probni pristup omogućen je do  20.11.2021. , a u slučaju poteškoća s pristupom obratite se na  baze@nsk.hr   ili na 01 6164 172.
10.09.2021
Knjižnica će do 19.12.2020 raditi od 8.00-20.00 sati. Od 21.12.2020. do 7.01.2021. knjižnica će biti zatvorena.
10.09.2021
ProQuest je otvorio probni pristup za Sveučilište u Splitu i to: ProQuest ebook, ProQuest One Academic  (ProQuest Central, ProQuest Dissertations & Theses Global information, Academic Video Online, Academic Complete) i SciTech Premium Collection. Bazi možete pristupiti s računala koji su povezani na mrežu Sveučilišta ( https://www.proquest.com/ ) ili udaljenim pristupom koristeći Shibboleth prijavu ( https://search.proquest.com/shibbolethlogin ). Probni pristup otvoren je do 31. prosinca 2020
10.09.2021
Od 9.11.2020. Knjižnica će, radi bolesti djelatnice, raditi samo u jutarnjoj smjeni (do 16.00 sati).
10.09.2021
Obavještavamo vas da je  SAGE Publishing  za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu otvorio probni pristup na  SAGE knowledge  zbirku e-knjiga, referentne literature i videozapisa koji obuhvaćaju područje društvenih i humanističkih znanosti. Detalje o dostupnim naslovima i upute za pretraživanje možete pronaći  ovdje . Platformi SAGE možete pristupiti putem  proxy  servera na glavnom izborniku Portala e-izvori unosom AAI@EduHr korisničkih podataka. Probni pristup omogućen je do  31. srpnja 2020. , a u slučaju problema s pristupom obratite se na  baze@nsk.hr   ili na 01 6164 172.
10.09.2021
Besplatni pristup e-knjigama i ostalim pisanim sadržajima s različitih područja znanosti Springer Nature  omogućio je slobodni pristup dijelu e-knjiga, uglavnom s područja STEM-a, ekonomije i medicine, na njemačkom i engleskom jeziku. Sve što trebate je kliknuti na poveznice na dnu članka koja će Vam otvoriti tablicu s popisom naslova. Knjigama možete pristupiti pomoću poveznice u tablici i preuzeti je na Vaše računalo. Registracija nije potrebna. Sadržaji se nalaze  ovdje .
10.09.2021
Za Filozofski fakultet u Splitu otvoren je besplatni probni pristup za bazu  Historical Abstracts with Full Text do 20. lipnja 2020. Autentifikacija je provedena preko IP adresa, znači pristup je omogućen preko fakultetskih računala ili koristeći udaljeni pristup (Team Viewer). Za pristup koristite poveznicu: http://web.b.ebscohost.com/ehost/search/advanced?vid=7&sid=685b4b34-f902-4518-a730-0f286014081b%40sessionmgr103 Historical Abstracts with Full Text   je databaza sa cjelovitim tekstom koja pokriva svjetsku povijest (izuzev SAD-a i Kanade) od 15. stoljeća do danas. Sadrži stotine povijesnih časopisa i knjiga te korisne značajke poput mogućnosti pretraživanja prema vremenskom razdoblju. Sadržaj obuhvaća gotovo 550 časopisa s cjelovitim tekstom i 140 knjiga sa cjelovitim tekstom, indeksiranje povijesnih članaka iz više od 2.300 časopisa na više od 40 jezika, pokrivenost od 1863. godine, citirane reference koje se mogu pretraživati za više od 500 časopisa. Teme uključuju svjetsku povijest, vojnu povijest, povijest žena, povijest obrazovanja i još mnogo toga. Neki od lokalnih akademskih časopisa uključenih u ovu databazu su:  Casopis za Suvremenu Povijest, Acta Historico-Oeconomica, Journal of Croatian Studies, Historijski Zbornik  i drugi .
10.09.2021
Obavještavamo vas da je  Taylor & Francis  za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu otvorio probni pristup na zbirku od 120.000 e-knjiga koje obuhvaćaju sva područja znanosti i dostupne su za čitanje online. Zbirci možete pristupiti putem  proxy  servera na glavnom izborniku Portala e-izvori (baze.nsk.hr) , a upute za pretraživanje i druge detalje možete preuzeti  ovdje . Probni pristup omogućen je do  30. lipnja 2020. , a u slučaju problema s pristupom obratite se na  baze@nsk.hr .
10.09.2021
Springer Nature  je za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu omogućio slobodan pristup na više od 500 e-udžbenika na njemačkom i engleskom jeziku koji obuhvaćaju sva područja znanosti. Detalje pristupa uz popis dostupnih naslova možete pronaći u  opisu baze , a slobodan pristup ovim e-udžbenicima omogućen je do  31. srpnja 2020. Udaljeni pristup na SpringerLink platformu moguć je odabirom  proxy servera  na glavnom izborniku Portala e-izvori ili putem  Shibboleth  prijave. U slučaju problema s pristupom obratite se na  baze@nsk.hr .
10.09.2021
Cambridge University Press  je za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu omogućio slobodan pristup na svoje zbirke e-udžbenika i priručnika koje obuhvaćaju sva područja znanosti. Popise dostupnih naslova možete preuzeti na sljedećim poveznicama: Cambridge Textbooks Cambridge Companions Cambridge Histories Cambridge Elements Slobodan pristup ovim zbirkama omogućen je do  31. svibnja 2020.  za sve  ustanove  uključene u pretplatu na Cambridge University Press. Udaljeni pristup na Cambridge Core platformu moguć je putem proxy servera na Portalu e-izvori i putem  Shibboleth  prijave. Uočene su poteškoće pojedinih ustanova i korisnika prilikom Shibboleth prijave na Cambridge Core platformu. Molimo sve korisnike da na platformu pristupaju odabirom proxy servera na glavnom izborniku Portala e-izvori dok se poteškoće sa Shibbolethom ne otklone. Detalje o dostupnim naslovima i pretraživanju Cambridge Textbooks pronađite u  opisu baze . U slučaju problema s pristupom obratite se na  baze@nsk.hr
10.09.2021
Preporučamo vam sljedeće e-izvore na kojima možete pronaći slobodno dostupne ažurne informacije o COVID-19:     CABI –   https://www.cabi.org/news-article/cabi-provides-free-access-to-content-on-global-health-platform-to-help-fight-coronavirus-outbreak/     Cambridge University Press   Clarivate Analytics –  https://clarivate.com/coronavirus-resources/   Elsevier –  https://www.elsevier.com/connect/coronavirus-information-center U bazi ScienceDirect slobodno je dostupan sadržaj pod tagom “coronavirus”   Emerald –  https://www.emeraldgrouppublishing.com/promo/coronavirus.htm     IOPscience extra  –  https://ioppublishing.org/news/coronavirus-covid-19-faqs/   OVID –   http://tools.ovid.com/coronavirus/   Oxford Academic –   https://academic.oup.com/journals/pages/coronavirus   ProQuest –   https://www.proquest.com/blog/pqblog/2020/Coronavirus-Impacted-Libraries-Get-Unlimited-Access-to-Ebook-Central.html      SAGE Publishing –   https://uk.sagepub.com/en-gb/eur/press/access-coronavirus-covid-19-articles-from-sage-publishing   Science Journals –   https://www.sciencemag.org/coronavirus-research-commentary-and-news?IntCmp=coronavirussiderail-128   SpringerNature –    https://www.springernature.com/gp/researchers/campaigns/coronavirus      Taylor & Francis –   https://newsroom.taylorandfrancisgroup.com/coronavirus-reading-list/   Wiley –  https://novel-coronavirus.onlinelibrary.wiley.com/