MENU
+385 21 32 92 84

Poljička cesta 35, Split, Croatia

Media Culture

Code: 120202
ECTS: 3.0
Lecturers in charge: v. pred. dr. sc. Tea-Tereza Vidović Schreiber
Lecturers: v. pred. dr. sc. Tea-Tereza Vidović Schreiber - Seminar
Take exam: Studomat
Load:

1. komponenta

Lecture typeTotal
Lectures 15
Seminar 15
* Load is given in academic hour (1 academic hour = 45 minutes)
Description:
Literature:
  1. Mikić, K.: Stožerni filmovi za djecu (do 12 godina)
  2. Peterlić, A: Povijest filma
  3. Peterlić, A: Osnove teorije filma
  4. Težak, D: Dječji junak u romanu i na filmu
Optional literature:
  1. .
  2. Gilić, N: Filmske vrste i rodovi. Zagreb: AGM; internetsko izdanje 2013. Pristup: http://www.elektronickeknjige.com/gilic_nikica/filmske_vrste_i_rodovi/index.htm.
  3. Gilić, N: Uvod u povijest hrvatskog igranog filma, 2. izdanje.
  4. Glibo, R: Medijska kultura
  5. Ilišin, V., Marinović Bobinac, A. i Radin, F: Djeca i mediji : uloga medija u svakodnevnom životu djece
  6. Kragić, B. i Gilić N: Filmski leksikon
  7. Kurelec, T: Hrvatski igrani film u europskom kontekstu. Hrvatski filmski ljetopis, br. 53.
  8. Studin, N. i Miletić, J: Utjecaj novih medija na pismenost, čitateljske sposobnosti i navike učenika. U: Panajotović, A., Budinčić, V. i Ćuk, M. (ur.). Zbornik radova sa Šeste međunarodne konferencije Fakulteta za strane jezike
  9. Pavičić, J: Trendovi hrvatskog filma
  10. Peterlić, A.: Filmska enciklopedija 1, 2.
  11. Peterlić, A: Iz povijesti hrvatske filmologije i filma
  12. Škrabalo, I: 101 godina filma u Hrvatskoj, Pregled povijesti hrvatske kinematografije
  13. Turković, H.: Znak i film ili kako analizirati film. Filmske sveske. Časopis za teoriju filma i filmologiju, IX (3)
  14. Turković, H: Razumijevanje filma: Ogledi iz teorije filma
  15. .
Prerequisit for:
Enrollment :
Attended : Children's Literature
Attended : Introduction to Puppetry and Theatre
3. semester
Mandatory course - Regular studij - Undergraduate University Study Programme in Early and Preschool Education
Consultations schedule: