MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Znanstveni centar ''Berislav Žarnić''

Voditelj centra:

doc. dr. sc. Ljudevit Hanžek

ljuhan@ffst.hr

 

Članovi:

prof. dr. sc. Dario Škarica

dskarica@ffst.hr

izv. prof. dr. sc. Tonći Kokić

tkokic@ffst.hr

dr. sc. Gabriela Bašić Hanžek, poslijedoktorandica.

gbasic@ffst.hr

 

 

Glavne djelatnosti: istraživački rad, znanstveno izdavaštvo, organizacija znanstvenih predavanja, diseminacija znanja, kolegijalno povezivanje s drugim istraživačima i institucijama.

 

Povijest

Znanstveni centar ''Berislav Žarnić'' osnovan je 2016. godine na Filozofskome fakultetu u Splitu pod nazivom Znanstveni centar za logiku, epistemologiju i filozofiju znanosti. Danas nosi naziv po idejnom tvorcu i utemeljitelju p. prof. Berislavu Žarniću (1959. - 2017.). 
http://marul.ffst.hr/~berislav/doku.php

Centar je osnovan s vizijom jačanja unutarnje suradnje istraživača na Fakultetu koji djeluju u području teorijske filozofije, ali i širenja suradnje sa srodnim institucijama i pojedincima u znanstvenoj zajednici. Pri tome je fokus na temama i problemima kojima se bave filozofske discipline logika, epistemologija i filozofija znanosti.

Svojim su nas gostovanjem i izlaganjima već počastili sljedeći predavači: Timothy Williamson (Wykeham Professor of Logic, University of Oxford), Tomoyuki Yamada (University of Sapporo), Michael Peters (University of Waikato), Srećko Kovač (Institut za filozofiju, Zagreb), Luca Malatesti (Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci), Boran Berčić (Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci), Bojan Borstner (Univerza v Mariboru), Vladimir Drekalović (Univerzitet Crne Gore), Milan Jovanović (Filozofski fakultet u Nišu).


Centar je i suizdavač zbornika tekstova Physics and Philosophy II,  nastalog na temelju izlaganja na međunarodnim znanstvenim skupovima Physics and Philosophy na Sveučilištu u Splitu 2016. i 2017. 
https://content.ifzg.hr/poveznice/2019-Physics_and_Philosophy_II-1-8.pdf
Utemeljitelj je ovih interdisciplinarnih događanja još 2013. bio prof. Žarnić s prof. Franjom Sokolićem (tada Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu) i prof. Draganom Poljakom (Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje), a više je članova Centra redovito sudjelovalo u radu skupova i njihovoj organizaciji.


Repozitorij

Repozitorij je prazan

Obavijesti - Arhiva

Povratak

Rezultati 1 - 3 od 3
Stranica 1 od 1
Po stranici: 
Sortiraj po: Naslov    Autor    Datum ↓  
[^] Gostovanje Dana Zemana na Znanstvenom centru ''Berislav Žarnić'' Objavljeno 7. 6. 2022. u 22:01 Uređeno: 7. 6. 2022. u 22:04
[^] Gostovanje Davida Grčkog Objavljeno 16. 12. 2021. u 12:20 Uređeno: 21. 12. 2021. u 00:48
[^] International Ludwig Wittgenstein Symposium. Zagreb, 2. - 3. prosinca 2021. Objavljeno 7. 9. 2021. u 13:00